Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Λάδωνας ποταμός. (Ladonas River and spring)




 Ο ποταμός Λάδωνας βρίσκεται στην Πελοπόννησο (νομός Αρκαδίας)  και πηγάζει  από τα  Αροάνια  -  κοντά στο χωριό Λυκούρια  - και φτάνει στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα  που δημιουργήθηκε από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού της Δ.Ε.Η. κοντά στο χωριό Βούτσης.
Πολύ όμορφο μέρος για ολιγοήμερες διακοπές μακριά από τα συνηθισμένα ειδικά αν σας αρέσουν τα κρύα νερά των ποταμών και θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία (Ιούλιος,Αύγουστος).
Το τοπίο και η ροή του ποταμού εμένα προσωπικά με βοήθησαν αρκετά να 'σιωπήσω' το μυαλό μου και να χαλαρώσω, είναι και αυτό το ελαφρό δροσερό ρεύμα αέρα που έρχεται από το ποτάμι και η θερμοκρασία είναι ιδανική.Όσο αφορά την φωτογραφία....παράδεισος...
  Καλό είναι να κάνετε  μια  βόλτα στα μονοπάτια που ακολουθούν το ποτάμι και αν έχετε ποδήλατο σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε αρκετά (αν δεν έχετε τότε  μπορείτε να νοικιάσετε ένα από το κάμπινγκ που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού κοντά στο χωριό Δάφνη)....αν έχετε φωτογραφική μηχανή τότε σίγουρα θα βρείτε θέματα που θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον.. (φίλτρα close-up έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο).


Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό φωτογραφικό ταξίδι ξεκινώντας από την πηγή του ποταμού.




---  Πηγή ποταμού Λάδωνα. (Spring of the river Ladonas)



Από το  σκοτάδι στο φως......





Ακτίνες φωτός........









Πρώτη επαφή με τον ήλιο....










και το ταξίδι στην επιφάνεια ξεκινά.......




---  Ποτάμι του Λάδωνα (River Ladonas)





Σημείο βάση.....






Κόσμος άλλος....











Παιχνίδια.....






































Μονοπάτι.......












Βραδυνή πλάνη......






















Ελπίζω να κατάφερα να σας μεταφέρω  μέσα από τον φακό μου στο υπέροχο αυτό μέρος της Ελλάδας.
Ορίστε λοιπόν άλλη μια ιδέα για μια μελλοντική σας εξόρμηση...(το μέρος είναι ότι πρέπει για ΄μουσικές΄ παρέες....κιθάρες,κρουστά και τζαμάρισμα.)
Μέχρι την επόμενη φορά να περνάτε καλά και καλή τύχη.....!!!!





4 σχόλια: